diumenge, 27 de gener del 2013

"Superdona"


 
Llegeixo en El País  que les famílies de l'Índia continuen preferint els nens que les nenes. Fins a l’extrem que, en les llars més pobres,  mengen abans el pare i els fills i després, només si sobren aliments, la mare i les filles.  Això per no parlar de la l’accés a la sanitat i a l’educació, o de la diferència en l'índex de mortalitat infantil que hi ha entre els dos sexes.  

Llegeixo també que una sentència de l’Audiència Nacional d’Espanya ha resolt que  els homes que ocupen llocs importants en el Corte Inglés hauran de portar uniforme, tal com ja fan les dones amb càrrecs similars.
Pel que fa a la gravetat, és evident que ambdues notícies no poden comparar-se ja que mentre que la primera evidencia un delicte contra els drets humans, la segona no passa de ser una anècdota.
Estem millor que en altres païssos, és cert, però no podem abaixar la guardia perquè és precisament ara, a meitat del camí, quan és més fàcil caure en tot tipus de paranys, encara que siguin subtils.
Com el de la "superdona" o la dona que treballa alhora que exerceix de mare i de mestressa de casa i que, per postres, se sent satisfeta d'estar sempre tan ocupada.



2 comentaris:

  1. En una societat moderna i competitiva, es tracta de "demostrar", és a dir, a veure qui 'en té més' (de pit o de collons, és igual).
    Els altres miserables (els de les dones ocultes) són influïts per pseudo-religions inamovibles. Als homes ja els va bé perquè són ells qui fan de déus justiciers.

    ResponElimina