dilluns, 13 d’agost del 2012

La burilla, el tren i, ara, les prescripcions escolars

Resulta que els nostres governants, com si en lloc de polítics fossin mestres de parvulari (no em refereixo pas al sou) a més a més de recomanar-nos que, si a l’estiu tenim calor, ens posem a la fresca i bevem aigua, ens tornen a incitar a exercir de delators dels nostres semblants.

Aquest cop la premissa ve de la consellera d’Educació que, com si hagués trobat la solució al nostre maltractat sistema escolar, ens anuncia que ja podem denunciar als  pares i mares que  cometin frau alhora de prescriure als fills a l’escola.
Així, en el cas que el nostre fill no obtingui plaça en l’escola desitjada, només caldrà demanar les dades de les famílies que sí n’han obtingut i comprovar que tot estigui dins la legalitat. En cas que es detecti alguna irregularitat el nen o nena que l’hagi comés anirà a petar al final de la cua i la família denunciant obtindrà l’anhelat lloc en aquella escola.
Però què passarà si la família denunciant no era la següent de la llista? Li donaran a ella la plaça, com a premi per la seva col·laboració desinteressada amb la justícia,  o l’atorgaran a l’infant que va quedar-se a les portes durant el procés ordinari de prescripció?

Serà el “qui no corre, vola” de la burocràcia tot plegat? Home, abans que sigui una altra família qui acusi, ja ho faig jo primer –pensaran uns pares-  Mira, la nena dels García ha aconseguit plaça  –diran uns altres- Més val que la denunciem... És que no els puc perdonar que l'estiu passat viatgessin a les Illes Maldives.
Una bona estratègia, sens dubte, per estalviar recursos i per crispar encara més els ànims de les persones. El govern podrà continuar sense controlar el frau, que evidentment és tasca seva, i, el que és més important, sense solucionar el tema dels guetos escolars ni garantir una educació de qualitat i igualitària per tots els nens i nenes, visquin al barri que visquin.
Mentrestant tindrà via lliure per continuar  retallant en recursos i prescindint de professors, alhora que l'altre govern ens apuja el preu del material escolar a partir de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada