diumenge, 12 de febrer del 2012

La llum de Barcelona







Aquest cap de setmana es celebren les festes de Santa Laia a Barcelona. Segons la tradició cristiana, Eulàlia va viure durant el segle III al Pla de Barcelona, durant les terribles persecucions  del prefecte Decià vers els cristians.
Com que la jove no va  renunciar a la seva fe va ser condemnada a patir tretze turments, tant com anys tenia. Finalment, quan els seus torturadors van adonar-se que no aconseguirien que la nena renegués del cristianisme, la van condemnar a morir a la creu en forma d'aspa.
Segurament, però, fou una figura llegendària i, per tant, inexistent. Sigui com sigui, Santa Eulàlia és la veritable patrona de la ciutat de Barcelona ja que la Mare de Déu de la Mercè, tot i que actualment es considera la patrona, ho és estrictament de la diòcesi de Barcelona.

En honor a Santa Laia a la ciutat comtal es realitzen un munt d'activitats, principalment infantils.
Com a novetat, aquest any s'ha engegat el festival Llum- BCN, en el qual les façanes dels edificis públics, ja siguin clàssics o avantguardistes, canvien de cara. Es tracta d'un festival d'il·luminació urbana en què la tecnologia es posa a disposició de l'art per mostrar els edificis més bells de l'arquitectura barcelonina. Un dels principals atractius és que es du a terme de nit, per tant el resultat és molt més espectacular.

Aquest any,  per  por al fred,  m'he conformat amb mirar les fotografies que els afortunats assistents han penjat a la xarxa. L'any vinent, però, intentaré visitar el festival (senyors polítics, no ens "retalleu" la segona edició!) i faré fotografies, no per participar en el concurs sinó per penjar-les a la capçalera d'aquest bloc.

Sempre m'han agradat les façanes i els balcons dels habitatges perquè disparen la meva imaginació. Qui hi viu? Què hi succeeix en aquests moments? Quina és la història de l'edifici? Com està decorat? No se m'acut res millor, doncs, que donar-vos la benvinguda mitjançant imatges del Palau de la Virreina, la Casa Batlló o el mateix Molino amb el vestit de mudar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada